vrijdag 27 december 2013

Mondulkiri, het Zwitserland van Cambodja.

"Het is tijd om op te staan,het is 7u precies!" Zo spreekt de GSM ons toe.  Na nog wat draaien en keren geraken we uit bed. Spullen weer verzamelen en hop naar de bus, voor een rit van ongeveer 7u. Onze reisgids zegt dat Mondulkiri, waar we nu heen gaan, het Zwitserland van Cambodja is. We zijn benieuwd!

Aan de bus sta ik wat brood te eten dat we onderweg nog snel gekocht hebben. Er komt een oud vrouwtje met een klein meisje bij mij staan en kijkt me smekend aan. Breek! Dan maar een stuk brood afgeven zeker! Gelukkig kan je aan het busstation nog nieuw brood kopen. Dank u, Sigi!

Bij de eerste busstop is er een wegrestaurantje met heel wat lekkernijen gaande van pringels (chips), tot gedroogde banaan, tot kevers, sprinkhaan en grote dikke spinnen. Ik heb precies niet direct een hongerke. :-s Volgens Sigi vallen de spinnen wel mee. Maar ik heb er vandaag nu is echt geen zin in se.

Onze rit wordt verder gezet, tot we plots vast komen te staan. Er is iets raar aan de hand, want van beide richtingen zit het verkeer precies strop. De chauffeur laat iedereen uitstappen. Er klinkt muziek op de straat. We gaan op de muziek af en zien spandoeken en gasten met brommertjes die de straat blokkeren langs 2 kanten. Tussen de brommers is er een groep jongeren aan het dansen. Weer een opstandje precies. Gelukkig zitten we niet te lang vast, zodat we hopelijk nog een beetje op tijd aankomen om onze trekking verder te regelen.

Na weer een aantal uren, volgt nog eens een stop. We hebben honger, maar het ziet er hier niet echt proper uit, om te eten. Dan maar een plasje gaan doen. De toiletten zijn ook heel vies. Om nog maar over het gat in de deur te zwijgen. :-) Maar wat ziet Sigi?! Ze hebben hier appels! Mjam, elk een appel en delen een zakje gedoogde banaan. De reis zou nog een tweetal uren moeten duren. Maar er blijkt een probleem. Er is iets met de bus. Daar staan we dan allemaal... Er is een klein minibusje dat halt houdt. Daar kunnen nog wat mensen bij op. Er zou een grote bus naar de stopplaats komen, maar als we het goed begrepen hebben moeten we daar ook nog 2 u of zo op wachten. Er stopt nog een minibusje, gelukkig kunnen we daar nog bij in. We moeten dan wel wat extra betalen, maar dat hebben we ervoor over. We willen nog ergens een slaapplaats regelen voor deze nacht, wat ons via internet niet lukte. Wat zal het worden???

Woet,woet, guesthouse gevonden en trekking voor 1 dag vastgelegd. In de jungle zou het te koud zijn om te overnachten. Het is hier inderdaad koud. Toch blij met onze fleece en onze jas. Nu dan maar slapen voor een spannende trekking morgen!

10 opmerkingen:

  1. Ik dacht het nog voor te stellen: als ik niet genoeg mieren bij mekaar krijg, zijn spinnen dan ook goed?
    Maar ja die zijn hier natuurlijk niet zo groot.
    En bovendien: we hebben die nodig om in de zomer vliegen te vangen.

    Spannende momenten daar in Cambodja hé.
    Nooit gedacht dat dat iets voor jou zou zijn.
    Maar ja, de Sigi ...
    Zie maar dat je daar in Zwitserland gene kou opdoet, want als jullie terug zijn staat de griep jullie hier te wachten - zeggen ze in de krant ...
    't Zou nogal wat zijn eerst voortdurend overgeven, dan ne kou, en dan weer de griep ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik moet uwe pappie gelijk geven: ge zijt n echte avonturierster geworden :) dan waren onze avonturen in den tijd peanuts :)
    En Herman , over diene kou... Sigi zal haar toch wel warm houden zeker?
    Ik mis jullie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt ook gelijk Anneke.
      De opwarming van de aarde ... gewoon het gevolg van Leen (onder invloed van Sigi) :-) :-) :-)

      Verwijderen
    2. We hebben hier niet zo een stabiele internetverbinding in ons nieuw guesthouse, maar momenteel lukt het weer even.

      Oei, wil het nu eigenlijk zeggen dat de combinatie Sigi en mij, niet goed is voor de aarde? Dan moeten we daar iets aan doen!

      Anneke, Noorwegen was ook een hele belevenis, maar het is helemaal niet te vergelijken. Het was een hele goede voorbereiding op dit. Hoewel in groep reizen iets helemaal anders is dan met twee. Toen regelde de gids alles. En nu is dat Sigi. ;-)
      P.S.: we zijn bijna terug hé! :-)

      Verwijderen
  3. Toch maar voorzichtig zijn daar in de Cambodjaans Zwitserse jungle.
    Enne Sigi ... goed voor ons Duimpie zorgen hoor.
    Veel plezier!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We hebben het dus vlotjes overleefd!
      Sigi heeft zo goed voor mij gezorgd, dat hij mij zelfs eens heeft kunnen opvangen bij één van mijn slippertjes. ;-) En we hebben er beiden nogal wat gemaakt toen. :-)

      Verwijderen
  4. Cool naar de jungle :) Pas op voor al de vieze beesten he moepie :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo daar? Wanneer lezen we nog eens iets van jullie? Het is al zo lang geleden :) :p

      Verwijderen
    2. In de jungle is geen Internet hé Béke!

      Verwijderen
    3. Ik was daar in de jungle zelf het vies beest denk ik. Niet te veel van voorstellen ze. Het was echt nogal een tegenvaller! Maar je kan nu weer wat lezen hé, als de internetverbinding mee wil. ;-)

      Verwijderen